רשלנות רפואית בניתוח לסרטן האשכים

סרטן האשכים הינו גידול סרטני המתפתח באשכים. הסיכויים של ילד, נער או גבר ללקות במחלה הוא נמוך מאוד. יחד עם זאת, רשלנות רפואית בניתוח לסרטן האשכים גרמה לא אחת נזק למטופלים.

מהו סרטן האשכים? מהם גורמי הסיכון? מהו ניתוח סרטן האשכים? מהי רשלנות רפואית בניתוח לסרטן האשכים? מה התפקיד של עורך דין רשלנות רפואית בתביעת פיצויים בגין רשלנות בסרטן האשכים? איך בדיוק פועל עורך הדין להגשת תביעת רשלנות רפואית? כדאי לקרוא – כל התשובות בשורות להלן.

 

מהם התסמינים של סרטן האשכים שהרופאים מצופים לאבחן?

בקרב גברים צעירים עד גיל 34, סרטן האשכים הוא הנפוץ ביותר, ואולם למרות זאת, שיעור התמותה ממנו הוא נמוך מאוד. 95% ממי שלקו בסרטן האשכים וטופלו, שרדו לפחות חמש שנים אחרי הניתוח. עם זאת, מה שקובע באמת את הצלחת הטיפול וההיחלצות מהמחלה הוא גילוי מוקדם שלה וטיפול נכון בה.

התסמינים האפשריים שצריכים לעורר חשד לקיומו של סרטן האשכים הם כדלקמן:

  1. נפיחות או גוש נוקשה בשק האשכים: בחלק ניכר מהמקרים, הגידול או הגוש לא יגרמו כאבים לחולה. עם זאת, בהחלט תיתכן הרגשה של חוסר נוחות, או כאב נקודתי מעת לעת באשך הנגוע.
  2. כאבי גב, כאבי בטן או שניהם: לעיתים, החולה עלול לסבול מכאבי בטן או כאבי גב. צירוף של הכאבים הללו לגוש שנצפה באשך, חייב להדליק נורה אדומה אצל הרופאים המטפלים.
  3. שיעול וקוצר נשימה: שני הסימנים הללו, בצירוף כאבי בטן וגב וגוש באשך, גם הם יכולים להיות סימנים לקיומה של בעיה באשך.
  4. פטמות רגישות / הפרשת חלב מהפטמות: סוגים מסוימים של סרטן מייצרים הורמונים הגורמים לפטמות של הגבר לרגישות. לעיתים רחוקות קורה שהפטמות אפילו מפרישות חלב מדובר בסימן משמעותי שאי אפשר לטעות בו.
רשלנות רפואית בניתוח לסרטן האשכים
רשלנות רפואית בניתוח לסרטן האשכים

גורמי הסיכון להתפתחות סרטן האשכים שהרופאים נדרשים להתריע עליהם

אף כי סרטן האשכים הוא הנפוץ ביותר אצל גברים בגילאים 20 – 40, הגורם לסרטן האשכים אינו ידוע. עם זאת ידועות קבוצות אוכלוסייה שנמצאות בסיכון גבוה ללקות בו. עם הקבוצות בסיכון ניתן למנות גברים הסובלים מאשך טמיר. גם גברים שיש להם קרוב משפחה מדרגה ראשונה הסובל מסרטן אשכים, חשופים ככל הנראה להתפתחות המחלה.

גברים שחלו באיידס (HIV) עלולים גם הם להיות חשופים לסיכון. בנוסף, אף שאין קשר ברור בין הדברים, ברור שגברים שמעשנים או צורכים אלכוהול בכמויות גדולות, נמנים עם קבוצת הסיכון לסרטן האשכים.

 

מהו ניתוח סרטן האשכים ומה אחוזי ההצלחה שלו

ניתוח להסרת האשך פירושו למעשה כריתה כירורגית מלאה של האשך. לרוב, יחד עם האשך נכרת גם הגידול הסרטני בשלמותו. האבחון של הגידול עצמו מתבצע רק לאחר הכריתה של האשך. זאת, עקב הסיכון המשמעותי הקיים שעד לאבחון הגידול, הוא עלול להתפשט למקומות נוספים ולסכן את המטופל.

בנוסף, נלקחת בחשבון העובדה שניתן למצוא פתרונות אסתטיים לאשך שנכרת, וכן העובדה שכריתת האשך איננה סותמת את הגולל על האפשרות של המטופל להביא בעתיד ילדים לעולם. בפועל, אם הגידול לא התפשט אל מחוץ לאשכים, כי אז סיכויי ההחלמה של המטופל מהסרטן בעקבות הניתוח הם גבוהים מאד.

כאמור לעיל, כתשעים וחמישה אחוזים מכלל המטופלים שלקו בסרטן האשך, החלימו ממנו בהצלחה מלאה.

 

רשלנות רפואית בניתוח לסרטן האשכים והמשמעויות שלה

הסרת אשך היא פעולה בלתי הפיכה, שעלולות להיות לה משמעויות רבות בעתיד. המשמעויות עלולות להיות פיזיולוגיות, כמו גם פסיכולוגיות. לפיכך, על הרופאים המחליטים לבצע את ההליך הזה, להיות בטוחים שאכן מדובר בצעד הנכון. לא אחת מתברר שהייתה רשלנות רפואית בדרך לניתוח, במהלכו או לאחריו.

 

כיצד רשלנות רפואית בניתוח לסרטן האשכים באה לידי ביטוי?

רשלנות רפואית בניתוח לסרטן האשכים יכולה לבוא לידי ביטוי באופנים הבאים:

  1. אי הפניית המטופל לבדיקות מתאימות: בעקבות כך, עלולים הרופאים לאבחן באיחור את החשד לסרטן באשכים. זאת, למרות החשד שהיה צריך להתעורר בעקבות תסמינים שהמטופל לקה בהם.
  2. אבחון לקוי: גם במקרה הזה, הנזק שנגרם למטופל הוא בלתי הפיך.
  3. אבחון מאוחר: איחור באבחון הסרטן עלול לגרום להתפשטות שלו למקומות נוספים בגוף ולסיכון חיי המטופל.
  4. חוסר מיומנות בניתוח: ביצוע ניתוח בחוסר מיומנות עלול לגרום, ואף גרם לא פעם, לנזקים משמעותיים למנותחים.
  5. מעקב לקוי: מעקב לקוי אחרי המטופל בשלבים שאחרי הניתוח, מהווה גם הוא רשלנות רפואית.

 

איך ניתן להוכיח כי התרחשה רשלנות רפואית בניתוח לסרטן האשכים

רשלנות רפואית, עם כל ההשלכות שלה על המטופל הן מבחינה בריאותית והן מבחינה נפשית, היא קשה להוכחה. רשלנות רפואית מתקיימת אך ורק אם הוכח מעבר לכל ספק, שהרופאים המטפלים בכל אחד מהשבי הטיפול והניתוח נהגו ברשלנות. על מנת להוכיח קיומה של רשלנות רפואית בניתוח לסרטן האשכים ובכלל, עורך דין רשלנות רפואית נוקט מספר פעולות:

  • איסוף החומר הרפואי: עורך הדין דורש לקבל, ואכן מקבל את התיק של המטופל, שנמצא במוסד הרפואי שבו נערך הניתוח. אם יש למטופל תיקים או מסמכים רפואיים רלבנטיים במקומות אחרים, עורך הדין מקבל גם אותם.
  • בחינת החומר: עורך הדין, בעצמו או יחד עם אנשי מקצוע מהתחום, בודק את התיק הרפואי של המטופל ומנתח את הממצאים.
  • חוות דעת מומחה: בדרך כלל, המטופל נשלח לקבלת חוות דעת של מומחה. המומחה הוא רופא בעל ניסיון ורזומה עשיר בתחום שבו עוסקת התביעה  חוות הדעת של המומחה היא מסמך בעל חשיבות עליונה, שכן במרבית המקרים היא מאששת את התביעה.
  • גיבוש התביעה: אחרי בחינת החומר וקבלת חוות דעת של רופא מומחה, מגבש עורך דין רשלנות רפואית את התביעה.
  • ליווי המטופל לכל אורך הדרך: עורך הדין מלווה את המטופל לאורך כל המשפט. זאת, עד לקבלת פסק הדין וגזר הדין במשפט.

 

לסיכום

תביעה בגין רשלנות רפואית בניתוח לסרטן האשכים ובכלל, נועדה לעשות צדק עם מי שנגרם לו עוול כתוצאה מהרשלנות. פעולה נכונה ומסודרת של עורך הדין יכולה להיות ההבדל בין הצלחה לבין כישלון בתביעה. מכאן החשיבות הרבה לניסיון ולידע של עורך הדין המטפל בתיק.

 

רוצים ללמוד עוד על רשלנות רפואית בניתוח לסרטן האשכים? אצלנו בנבחרת המשפטית, תוכלו לאתר מידע הנוגע לדיני רשלנות רפואית, ועורכי דין מהשורה הראשונה שיוכלו לסייע לכם.

הסרה של אשך היא פעולה בלתי הפיכה ועשויות להיות לה משמעויות פיזיולוגיות ופסיכולוגיות בהמשך חייו של המטופל. במקרים רבים, חוסר מיומנות במהלך הניתוח הוא הגורם לרשלנות רפואית. הדבר יכול לבוא לידי ביטוי בכך שהרופא המרדים יוסיף יותר מידי חומר או שהמנתח יסיר שלא במכוון חלקים מהאיבר שאינם נגועים כלל.
מומלץ להיעזר בעורך דין החל מרגע הגשת התביעה. הסיבה לכך היא שרשלנות רפואית הינה קשה להוכחה ברוב המקרים. כדאי להיעזר בעורך דין כדי שהוא יוכל לסייע באיסוף חומרים שיוכיחו בסופו של דבר אם הייתה רשלנות רפואית בניתוח לסרטן האשכים.
כדי להוכיח שאכן אירעה רשלנות רפואית בניתוח לסרטן האשכים, עורך הדין יאסוף עבור המטופל את כל החומר הרפואי שעוסק בניתוח שעבר, במטרה לנתח את הממצאים הקיימים בו ולבחון האם הייתה רשלנות רפואית בניתוח. בנוסף לכך, עורך הדין יקבל חוות דעת של רופא מומחה בתחום שתסייע לו להגיע להחלטה.
ישנן השלכות כבדות לרשלנות רפואית בניתוח לסרטן האשכים. הסיבה לכך היא שישנם בקרים שבהם בוצעה טעות בניתוח ונותרו באשכיו של המטופל גידולים סרטניים. גידולים אלו עלולים להתפשט בהמשך למקומות נוספים ולסכן את בריאותו של המטופל ובמקרים מסוימים ייתכן כי הוא יצטרך לבצע ניתוח נוסף בעקבות רשלנות זו.
רוצה לחזור לחלק מסוים בעמוד?
איש מגרבץ

מידע נוסף סביב הנושא

נשבר לכם משהו במעבר הדירה? על מי הנזק?

מעבר דירה יכול להיות חוויה מלחיצה ומתישה, במיוחד כשצריך לדאוג להעברת חפצים יקרי ערך חשובים. למרבה הצער, לעתים קורה שחפצים נשברים או ניזוקים במהלך ההובלה.