רשלנות רפואית בניתוח לסרטן הערמונית עלולה לקרות לפני הניתוח, במהלכו או לאחריו, כאשר המטופל כבר נמצא במחלקה בבית החולים או משוחרר לביתו. בכל אחד מהשלבים הללו, עלולות להתבצע פעולות רשלניות, אשר בגינן יסבול המטופל מנזק כלשהו, בין אם זמני ובין אם קבוע. כדי לתבוע בעוון של רשלנות רפואית נדרש ייצוג של עורך דין רשלנות רפואית, אשר יוכל ללוות את התהליך ולהוות מוקד ייעוצי כבר מתחילתו.
במשפטים של רשלנות רפואית, אשר עלולים להימשך פרקי זמן ארוכים, יהיה צורך גם בחוות דעת של עדים מומחים מהתחום הנתבע, כך שהם יוכלו לפרט ולנמק את משמעותה של הפעולה שננקטה, באופן שישכנע כי הרופא המטפל לא פעל כפי שמצופה מהרופא הסביר.
על החשיבות האבחון המוקדם של סרטן הערמונית
אבחון סרטן הערמונית במועד מוקדם הוא חיוני ביותר למניעת אפשרות להתפשטות הסרטן לאזורים נוספים בגופו של החולה. לפעמים התסמינים של סרטן הערמונית חמקמקים ועלולים להיראות כסימפטומים אופייניים למחלות אחרות, כמו דלקות שונות בדרכי השתן, סרטן שלפוחית השתן, סרטן הכליות או זיהומים בדרכי השתן.
לכן על הרופא המטפל לבצע את האבחנה בזהירות, ולשלוח את המטופל לבדיקות הנחוצות ובכללן בדיקת אורולוג. אבחון שגוי של התסמינים או של הבדיקות החוזרות, עלול לעכב את הניתוח הנדרש כדי לטפל בסרטן הערמונית ולפעמים אף את יכולת הריפוי של המטופל בכלל.
כיצד קובעים הרופאים כי קיים צורך בניתוח לסרטן הערמונית?
הצורך בניתוח לסרטן הערמונית עשוי לעלות לאחר שנעשו כל הבדיקות הנדרשות לאפיון סוג הגידול, גודלו, התאים ממנו הוא בנוי, מיקומו המדויק ועוד. בביצוע ניתוח לסרטן הערמונית, נדרשים הרופאים המטפלים להביא בחשבון מגוון שיקולים וגורמים שונים, שעל פיהם יקבע סוג הניתוח, ואופן הטיפול במחלה בהמשך הדרך.
רשלנות רפואית בניתוח לסרטן הערמונית וחובת הרופאים ליידע את המטופל בהשלכות ההליך
לפני כל ניתוח וכן כשעסקינן בניתוח לסרטן הערמונית, למטופל, הרופאים נדרשים להסביר את המונחים המקצועיים, הסיכונים והסיכויים הכרוכים בכל אלטרנטיבה טיפולית, ואת הפרוגנוזה הנובעת מהם.
לפני ניתוח לסרטן הערמונית, יהיה מהלך הניתוח אשר יהיה, נדרש המטופל לחתום על טופס הסכמה מדעת לביצוע ההליך הניתוחי, אשר מבטא את הסכמתו לביצוע הפעול הכירורגית שהוא צריך לעבור להסרת התאים הסרטניים, ואת מודעותו המלאה לגבי כל ההסברים הנוגעים להליך האמור.
הידעתם? גם אי הכנת המטופל לניתוח היא בבחינת רשלנות רפואית
בכל מקרה שלא הוסברו למטופל הסיכונים הכרוכים בניתוח לסרטן הערמונית, או שבמהלך הניתוח עצמו נעשתה פעולה רשלנית, עלול הרופא המטפל להיות חשוף לתביעת רשלנות רפואית. כמו כן, רשלנות רפואית עלולה להתרחש גם לאחר הניתוח, כאשר הצוות במחלקה מתעלם, גם אם לא במזיד, מתלונות מסוימות אשר היו צריכות להדליק נורת אזהרה ולקבל התייחסות קונקרטית.
מתי תוגש תביעת רשלנות רפואית בניתוח לסרטן הערמונית?
תביעת פיצויים פוטנציאלית בגין רשלנות רפואית בניתוח לסרטן הערמונית עלולה להפוך רלוונטית במקרים שבהם המחלה לא אובחנה במועד או כאשר עצם ההמתנה הממושכת לניתוח, הובילה לנזקים מרחיקי לכת כתוצאה מהתפשטותם של התאים הסרטניים שהתקדמה באין מפריע.
הבסיס להגשת תביעת רשלנות רפואית בניתוח לסרטן הערמונית
על מנת להוכיח בבית המשפט, כי אכן המטופל הינו נפגע של רשלנות רפואית, יש להוכיח כי קיים קשר ישיר בין הפעולה הרשלנית שנעשתה לבין הנזק שנגרם, בין אם זמני ובין אם קבוע. הפעולה הרשלנית לא יכולה להיחשב כטעות מקצועית בשיקול הדעת של הרופא, אלא היא מוגדרת כסטייה מהנורמות המקובלות המקצועיות, שהיו נעשות על ידי רופא סביר אחר.
במקרים אלה, המשמעות היא כי מקרה דומה היה מטופל אחרת אם הרופא המטפל היה פועל על פי הנהלים והידע המקצועי אשר היה ברשותו בזמן ביצוע הפעולה.
החשיבות של חוות דעת מקצועית בתביעת רשלנות רפואית בניתוח לסרטן הערמונית
במהלך המשפט, יידרש עורך הדי שמלווה את התובע, לספק הוכחות לקשר הישיר הקיים בין הנזק שנגרם לבין הפעולה הרשלנית שנעשתה. על מנת לעשות זאת בהצלחה וביעילות, יידרש עורך הדין לחוות דעת של רופאים מומחים בתחום, כמו אונקולוגים או אורולוגים, אשר יוכלו לפרט ולבאר את העובדה כי הפעולה הרשלנית לא הייתה נעשית על ידי הרופא הסביר, אשר פועל על פי נהלים וידע מקצועי, כמו גם על סמך אחריות לשלום ובריאות מטופליו.
חוות דעת אלה בונות את תיק התביעה, והן בדרך כלל מצליחות להוביל את המשפט לתוצאה הרצויה, במובן של תשלום פיצוי כספי ראוי. אולם יש לזכור כי תביעה על רשלנות רפואית הינה תביעה ארוכה ומורכבת למדי, ולכן דרושה סבלנות רבה מצד התובעים.
איך משיגים פיצויים בתביעת רשלנות רפואית בניתוח לסרטן הערמונית
עורך דין רשלנות רפואית, המנוסה בהגשת תביעות נזיקין בגין רשלנות רפואית בניתוח לסרטן הערמונית, יודע לבנות תיק ראיות שיתמוך בטיעוני התובע, באופן המקצועי והיעיל ביותר. בשלב הראשון נדרשת התביעה לאסוף את כל החומר המקצועי והרפואי הקיים בתיק הנדון, כדי שניתן יהיה להמחיש בבית המשפט את השתלשלות האירועים, כפי שהתרחשה בפועל.
בשלב השני יוצגו לבית המשפט עדויות ובכללן חוות דעת מקצועית של רופא/ים מומחה/ים, כדוגמת אורולוגים או אונקולוגים, כדי להמחיש את הליקויים באבחון או בטיפול הרפואי שניתן לתובע בהקשר לניתוח סרטן הערמונית. אורולוגים ואונקולוגים, העובדים בתחום ויידעו לנתח את המקרה ולתור להוכחת הקשר הסיבתי המובהק בין המחדלים הרפואיים המדווחים לבין הנזקים שנגרמו למנותח.
בכוחן של עדויות מומחה כדלקמן להטות את מהלך המשפט לטובת הצד התובע.
בשורה התחתונה
רשלנות רפואית בניתוח לסרטן הערמונית עלולה להוביל לנזקים משמעותיים, עד כדי מוות לעיתים. מכיוון שהפרוגנוזה למחלת סרטן הערמוניית הינה טובה באופן יחסי, ככל שהגידול קטן ולא גרורתי, עלולה רשלנות המתבטאת באיחור באבחון ועיכוב בניתוח לסרטן הערמונית, להסתיים בתוצאה סופית טראגית מאוד.
לכן, בכל מקרה של חשש מרשלנות רפואית בניתוח לסרטן הערמונית, מומלץ לפנות לייעוץ מול עורך דין רשלנות רפואית, שיוכל לסייע לנפגעים בהשגת פיצוי כספי שיקל ולו במעט על סבלם.