רשלנות רפואית בניתוח מחלות לב

ניתוח לב הוא אחד הניתוחים היותר עדינים ומסובכים שקיימים. הלב הוא איבר חיוני להמשך החיים, וכל הפסקה בפעילותו עלולה להביא לתוצאות חמורות עד כדי מות החולה. במהלך העשורים האחרונים חלה התקדמות עצומה בתחום ניתוחי הלב, אשר מפחיתה בצורה ניכרת את הסיכונים הנובעים מהם.

ואולם יחד עם ההתקדמות הזאת, עלתה גם הסבירות לרשלנות רפואית שתפגע במנותח. מהי ההגדרה של רשלנות רפואית? מהי רשלנות רפואית בניתוח מחלות לב? מה החשיבות של חוות דעת מקצועיות בתביעת רשלנות רפואית? למה חשוב להסתייע בשירותיו הטובים של עורך דין רשלנות רפואית? בשורות להלן נעסוק בשאלות הללו בצורה ברורה ויסודית.

 

רשלנות רפואית – מה זה בעצם

ההגדרה המקובלת לרשלנות רפואית הינה מתן שירותים רפואיים תוך סטייה מרמת הזהירות הסבירה. תביעת רשלנות רפואית ניתנת להגשה אם וכאשר בעקבותיה נגרם למטופל נזק, שלא היה נגרם אלמלי הרשלנות הרפואית. מאפיין חשוב של הרשלנות הרפואית הוא שניתן להגיש תביעה בגין רשלנות רפואית גם אם למבצע העבירה לכאורה לא הייתה כוונה לבצע אותה.

עם זאת, אם בעקבות הרשלנות הרפואית לא נגרם נזק למטופל, לא תהיה עילה לתביעה בגין רשלנות רפואית. ככל שהדברים נוגעים לנושא רשלנות רפואית בניתוח מחלות לב, התוצאה של רשלנות במרבית המקרים אכן תהיה פגיעה במטופל. לפיכך, קיימת בדרך כלל עילה לתביעה משפטית בנושא.

 

רשלנות רפואית בניתוח מחלות לב ואיך היא יכולה לבוא לידי ביטוי

ניתוח בעקבות מחלת לב הוא תמיד ניתוח שרמת הסיכון הכרוכה בו גבוהה יחסית. בנוסף, ניתוח כזה כרוך במגוון רחב של פעולות רפואיות, שבכל אחת מהן עלול להתהוות כשל כתוצאה מרשלנות.

רשלנות רפואית בניתוח מחלות לב
רשלנות רפואית בניתוח מחלות לב

להלן חלק מהתחומים שבהם רשלנות רפואית בניתוח מחלות לב עלולה לגרום נזק בלתי הפיך למטופל:

  1. רשלנות רפואית בהרדמה: אחד המרכיבים החשובים ביותר בניתוח, ועל אחת כמה וכמה בניתוח לב, הוא הרדמה נכונה של המנותח. רשלנות בהרדמה עלולה לגרום נזק למטופל. שימוש יתר בחומרי הרדמה עלול לגרום לו נזק נוירולוגי. מנגד, העדר הרדמה מספקת עלול לגרום לכך שהמנותח ינוע תוך כדי הניתוח, מה שעלול לגרום נזקים אחרים.
  2. טעויות בחיתוך: אחד מניתוחי הלב היותר מסובכים הינו ניתוח מעקפים. טעות בחיתוך בניתוח מעקפים עלולה לגרום סיבוכים מיותרים ואף להוביל, חלילה, למות המטופל.
  3. גרימת נזק לאיברים פנימיים: תוך כדי הניתוח, ובהעדר תשומת לב מספקת, עלול להיגרם נזק לאיברים פנימיים ואף לעמוד השדרה. הנזק הזה עלול להשפיע על איכות החיים של המטופל בהמשך ולגרום לו סבל רב.

 

העלייה בתביעות רשלנות רפואית בניתוח מחלות לב וההמשמעות שלה

אחת התופעות הבולטות היא העלייה המתמדת במספר התביעות בגין רשלנות רפואית בניתוח מחלות לב ובכלל בעשורים האחרונים. ישנם שני גורמים עיקריים שהביאו לעלייה הזאת:

  • עלייה במודעות לנושא הרשלנות הרפואית: במהלך המאה העשרים חלה התקדמות רפואית משמעותית, שאפשרה לרופאים לטפל במגוון מחלות ובעיות רפואיות.  מנגד, מרבית המטופלים ראו ברופאים אורים ותומים, ונטו לקבל כל הסבר שאותם רופאים נתנו לאחר ניתוח או טיפול כושל. בעשורים האחרונים השתנה היחס לרופאים, ומרבית המטופלים אינם מוכנים לקבל כל הסבר לרשלנות, אם הייתה כזאת.
  • שיפור היכולות בתחום הרפואה: הרפואה מתקדמת בצעדי ענק. כיוון שכך, פעולות רפואיות, ובהן פעולות כירורגיות שבעבר נחשבו מסובכות, הפכו לפשוטות הרבה יותר לביצוע. לפיכך אם בעבר טעות בחיתוך היתה יכולה להיחשב לסבירה, הרי שכיום טעות כזאת עשויה להיות עילה לתביעה בגין רשלנות רפואית בניתוח מחלות לב.

 

חוות דעת מקצועית והחשיבות שלה בתביעת רשלנות רפואית בניתוח מחלות לב

כאשר מתגבשת תביעת רשלנות רפואית, הדבר הראשון שעורך הדין המטפל בתביעה יעשה הוא לקבל חוות דעת מקצועית. חוות הדעת הזאת יכולה להתקבל מרופא מומחה בתחום, המכיר את הנושא ויכול לקבוע בצורה נחרצת שאכן היתה רשלנות רפואית ולפיכך תביעת הרשלנות הרפואית היא מוצדקת.

בדרך כלל, גם הנתבעים יציגו חוות דעת משלהם. בסיכומו של עניין יוגש כל החומר, כולל חוות הדעת וכולל כל המסמכים הנוגעים לניתוח עצמו, לעיונו של בית המשפט ולהחלטה שלו.

חוות הדעת הרפואית נועדה לבסס שני טיעונים:

  1. קיומה של רשלנות רפואית: חוות הדעת המקצועית תגדיר מהו הטיפול הסביר שהרופאים המנתחים היו צריכים להעניק למטופל, ביחס לטיפול שהוענק לו בפועל. סטייה מהנורמה המקובלת תיחשב, כאמור, לרשלנות רפואית.
  2. קיומו של נזק בעקבות הרשלנות הרפואית: רשלנות רפואית כשלעצמה אינה בהכרח עילה לתביעה, אם למטופל לא נגרם כל נזק. ואולם אם אכן נגרם למטופל נזק, ואם ניתן להוכיח קשר בין הטיפול הרפואי הרשלני לבין הנזק, כי אז קיימת עילה לתביעת פיצויים.

 

עורך דין רשלנות רפואית והחשיבות שלו במקרי רשלנות רפואית בניתוח מחלות לב

הגשת תביעה בגין רשלנות רפואית בניתוח מחלות לב ובכלל היא עניין מסובך. היא דורשת ידע מקצועי מעמיק ויכולת להפוך את שפע המסמכים, הרישומים וחוות הדעת בתיק הרפואי של המטופל לכדי תביעה בגין רשלנות רפואית שיש לה סיכוי להתקבל.

עורך הדין יפעל להשיג שלוש מטרות:

  1. איסוף כלל המסמכים: עורך הדין יפעל לאיסוף כלל המסמכים, חוות הדעת, הרישומים של הרופאים ובכלל העוסקים במטופל. כל הרישומים הללו נמצאים בתיק האישי של המטופל, שבית החולים מחויב למסור אותו לידי עורך הדין. אי מסירת התיק, או הצהרה של בית החולים שהתיק הרפואי אבד, יזכו את התובע בפיצויים באופן אוטומטי.
  2. קבלת חוות דעת רפואית: בנוסף לאיסוף המסמכים השונים, יש צורך כאמור לעיל לקבל חוות דעת מקצועית. חוות הדעת הזאת צריכה לקבוע שאכן הייתה רשלנות רפואית בניתוח מחלות לב במקרה המדובר.
  3. עיצוב תביעה משפטית: כלל המסמכים וחוות הדעת הופכים ע"י עורך הדין לתביעה משפטית שהסיכויים שלה להתקבל הם גבוהים.

 

רשלנות רפואית בניתוח מחלות לב – מה קורה לאחר הגשת התביעה

לאחר הגשת התביעה, עורך הדין ילווה את המקרה וייצג את התובעים בבית המשפט. זאת, עד לקבלת פסק דין בנושא. בהמשך ילווה עורך הדין את התובעים עד לקבלת גזר הדין וקביעת סכום הפיצויים שישולמו בעקבות הרשלנות הרפואית.

כל ניתוח מהווה פרוצדורה רפואית מורכבת ובעלת סיכונים, וניתוח לב על אחת כמה וכמה. בין המקרים שיכולים להיחשב רשלנות רפואית בניתוח לב ניתן למנות רשלנות בהליך ההרדמה, טעויות בחיתוך באזור הניתוח, גרימת נזק לאיברים פנימיים במהלך הניתוח ועוד.
אם עברתם ניתוח מחלות לב ונגרם לכם נזק כלשהו במהלך הניתוח, וניתן להוכיח שנזק זה נגרם כתוצאה ישירה מהתרשלותו של הגורם הרפואי המטפל (המנתח, המרדים או גורם אחר) – ניתן להגיש תביעה בגין רשלנות רפואית בגין אותו גורם, וכך לקבל פיצויים על הנזק.
כאשר מדובר על נזק שנגרם כתוצאה מרשלנות רפואית, אחד הפרמטרים החשובים ביותר בהוכחת הקשר הסיבתי בין הנזק לבין ההתרשלות היא חוות דעת מקצועית של רופא מומחה מאותו התחום. המומחה יוכל להעיד על ההליך והנהלים הרגילים שאמורים לחול במהלך הניתוח, וכך להראות את מידת התרשלותו של הרופא.
עורך דין רשלנות רפואית הוא איש מקצוע מנוסה ומיומן בתביעות של רשלנות רפואית, וידע בצורה הטובה ביותר כיצד לבסס את התביעה ולגרום לכך שתזכו בסכום פיצויים הולם. עורך הדין ידאג לאיסוף כלל המסמכים הרלוונטיים, לקבלת חוות דעת מומחה ולניהול התיק בצורה המקצועית ביותר.
רוצה לחזור לחלק מסוים בעמוד?
מוניטור לב

מידע נוסף סביב הנושא