השמנת יתר היא אחת הרעות החולות של העידן המודרני. עם השנים התוו מומחים לנושא דרכים שונות לטיפול בבעיית ההשמנה. זאת, באמצעות מגוון רחב של טיפולים תרופתיים או דיאטות. אחת הדרכים היותר מוצלחות לטיפול בהשמנת יתר היא ניתוח קיצור קיבה. מדובר בניתוח פשוט יחסית, הגורם למטופל הרגשת שובע גם אם צרך מעט מאוד מזון.
עם זאת, רשלנות רפואית בניתוח קיצור קיבה עלולה לגרום לסיבוכים מיותרים ואפילו לנזק למטופל. מהי רשלנות רפואית ועל מה חשוב לשים דגש בתביעה כזאת? מהי רשלנות רפואית בניתוח קיצור קיבה? עד מתי ניתן להגיש תביעה בגין רשלנות רפואית כאמור? למה חשוב להסתייע בעורך דין מיומן בהגשת תביעת רשלנות רפואית? כדאי לקרוא – כל התשובות בהמשך.
מה זה ניתוח קיצור קיבה
ניתוח קיצור קיבה נועד לסייע למי שעובר אותו להפחית בצורה משמעותית את צריכת המזון שלו. הניתוח הזה נועד בראש וראשנה למי שסובל מהשמנת יתר חולנית. בנוסף, הוא נועד למי שסובלים ממחלות רקע שונות שההשמנה עלולה להיות גורם שמגדיל את הסכנה למטופל כתוצאה מהמחלות הללו.
ניתוח קיצור קיבה הוא, באופן עקרוני, ניתוח שאיננו מחויב המציאות. זאת, כאמור, למעט מקרים חריגים מאד שבהם עודף השומן טומן בחובו סכנה אמיתית לשלומו, לבריאותו ואף לחייו של המטופל. בשאר המקרים, הניתוח הזה יכול בהחלט להיות מוחלף בדיאטות וטיפולי הרזייה, שחלקם אפילו אפקטיביים מאוד.
מהי רשלנות רפואית ועל מה חשוב לשים דגש בהגשת תביעת רשלנות?
כל הליך רפואי כולל כמה שלבי עבודה. עם השנים נוצרו בקרב מומחים בתחומים רפואיים, הליכים רפואיים המשקפים את מידת הזהירות הרצויה. אופן ההתנהלות הזה תואם את שבועת הרופאים, הגורסת שבראש וראשונה, על הרופא להימנע מלגרום נזק למטופל שלו.
כאשר רופא מתנהל שלא על פי אמות המידה המקובלות בתחום שבו הוא פועל, וסוטה בצורה משמעותית מרמת הזהירות הסבירה, הרי הוא חוטא ברשלנות רפואית. אם הסטייה הזאת גורמת נזק למטופל, הרי שלאותו מטופל יש בהחלט עילה להגשת תביעה בגין רשלנות רפואית.
הדגש בתביעת רשלנות רפואית בניתוח קיצור קיבה, למשל, או בכל תחום רפואי אחר, הינו על הוכחת הקשר בין הסטייה מאמות המידה המקובלות לבין הנזק שנגרם למטופל.
רשלנות רפואית בניתוח קיצור קיבה – באילו סוגי הליכים היא יכולה להתרחש?
ישנם שלושה סוגים שונים של ניתוח לקיצור קיבה שבהם עלולה להתרחש רשלנות רפואית:
- ניתוח שרוול: כריתת חלק משמעותי מהקיבה, תוך שהמנתח מותיר "שרוול" קטן ממנה. כשהקיבה קטנה, תחושת השובע של המטופל מתעוררת במהירות יחסית, מה שמפחית את צריכת המזון שלו.
- ניתוח מעקף קיבה: בניתוח הזה יוצרים המנתחים חיבור ישיר בין הוושט לבין המעי הדק. גם בשיטה הזאת, הדגש הוא על יצירת הרגשת שובע במהירות הרבה ביותר האפשרית.
- ניתוח טבעת: המנתחים שמים טבעת על הקיבה, המצרים את פתח הכניסה לקיבה. כך, המזון נכנס לתוך הקיבה בצורה איטית, מה שיוצר הרגשת שובע אצל המנותח במהירות יחסית. הניתוח הזה הפך בשנים האחרונות למקובל ביותר, ומאפשר למנותח לשלוט על כמות המזון שהוא יכול לצרוך, באמצעות שינוי ההיקף של הטבעת.
מהי רשלנות רפואית בניתוח קיצור קיבה ובמה היא מתבטאת?
רשלנות רפואית בניתוח קיצור קיבה פירושה התנהלות לא אחראית ושלא בהתאם לפרוטוקול לפני הניתוח, במהלך הניתוח ובשלב שאחרי הניתוח:
- רשלנות רפואית לפני הניתוח: רשלנות רפואית לפני ניתוח קיצור קיבה נוגעת לעצם ההסכמה של המטופל לניתוח. הסכמה של המטופל לניתוח צריכה להינתן לאחר שהוסבר לו כל מה שאפשר וכל מה שהוא צריך לדעת על הניתוח. בין השאר המטופל צריך להבין את היתרונות ואת החסרונות בניתוח הזה. מעבר לכך, הוא צריך להבין את הסיכונים הכרוכים בניתוח ואת המשמעויות שלהם. אם המטופל נתן הסכמתו בלא שהבין את המצב לאשורו, הרי שיש בכך רשלנות רפואית.
- רשלנות רפואית בניתוח: רשלנות רפואית בניתוח קיצור קיבה קשה יותר להוכחה כשמדובר בעצם הניתח. עם זאת, אם עורך הדין בוחן את כל שלבי הניתוח ומצליח לזהות פעולות שגויות או רשלניות שגרמו נזק למטופל, ניתן בהחלט להגיש תביעה שהסיכויים שלה להתקבל יהיו גבוהים.
- מעקב רשלני לאחר הניתוח: בשלב הזה שוב יכול בית המשפט לעקוב בצורה טובה אחרי האירועים ולהשוות את הרצוי למצוי. למשל – אם על פי הפרוטוקול יש לבצע בדיקה פעם ביום ובדיקות סדירות לא בוצעו, הרי שש בכך משום רשלנות. אם בגלל אי ביצוע בדיקות התפתח אצל המטופל זיהום שגרם לו כאבים, נזקים ואף צורך בטיפולים מיוחדים, כי אז יש מקום להגיש תביעה בגין רשלנות רפואית בניתוח קיצור קיבה.
עד מתי ניתן להגיש תביעה בגין רשלנות רפואית בניתוח קיצור קיבה?
על פי החוק, תביעה בגין רשלנות רפואית בניתוח קיצור קיבה יכולה להיות מוגשת עד 7 שנים ממועד הניתוח. עם זאת, אם נזק כל שהוא שנגרם בעקבות הניתוח מתגלה באיחור, ניתן להגיש תביעה עד שבע שני ממועד הגילוי של הנזק. מדובר בתקופה ארוכה, שבה אפשר להתארגן היטב להגשת תביעה. ואולם בתום תקופת שבע השנים, לא ניתן יהיה להגיש תביעה כל שהיא בגין אתה רשלנות רפואית.
כיצד עורך דין רשלנות רפואית מסייע במקרי רשלנות רפואית בניתוח קיצור קיבה
הגשת תביעה בגין רשלנות רפואית בניתוח קיצור קיבה ובכלל איננה עניין של מה בכך. התביעה דורשת מאמצים באיסוף החומר, ניתוח שלו ובחינת הסיכויים של התביעה להתקבל. בנוסף, חשוב לקבל חוות דעת מקצועית אחת לפחות שתבסס את תביעת הרשלנות הרפואית.
מדובר בזמן ארוך ובעלויות אשר מי שנושא בהן הם לרוב התובעים. יחד עם זאת, עורך הדין המיומן יאסוף את הנתונים, יבחן את הסוגייה ויגבש תביעה בגין רשלנות רפואית שסיכויי ההצלחה שלה גבוהים. בהמשך, עורך הדין ילווה את התובעים לכל אורך הדרך עד להצלחת התביעה וקבלת הפיצויים המתבקשים בעקבותיה.