בשנים האחרונות, ישראלים רבים מגלים כי פגיעות שונות שהם חוו במסגרת טיפול רפואי שניתן להם, עשויות לשמש כעילה להגשת תביעת רשלנות רפואית. בין אם מדובר בכשל בשלבי האבחון של ליקוי בריאותי או מחלה כלשהי, ובין אם מדובר על מחדל רפואי הקשור במתן הטיפול עצמו או במעקב אחר תוצאותיו, ישנו מקום להיוועץ בעורך דין רשלנות רפואית על מנת למצות את זכויות הנפגע.
לכן את הסקירה הבאה בחרנו להקדיש לבחינת הנושא החשוב של תביעות רשלנות רפואית בהרחבה, ולדיון בסוגיות העיקריות שעולות כאשר מתעורר הצורך בהגשתן. שלא נצטרך.
הגדרתה של רשלנות רפואית
רשלנות רפואית היא, על פי ההגדרה, מתן שירות רפואי או טיפול רפואי, כאשר נותן השירות סוטה מרמת הזהירות הסבירה, ברמה כזאת, שלמטופל או למקבל השירות או הטיפול הרפואי נגרם נזק. אם הנזק הזה לא היה נגרם למטפל אילולי הסטייה מרמת הזהירות הסבירה, הרי שמדובר כאן על רשלנות רפואית ואין כל דרך אחרת להגדיר את הסטייה מהנורמה או מרמת הטיפול הנדרשת.
במי רשלנות רפואית עשויה לפגוע?
הנפגעים כתוצאה מרשלנות רפואית על היבטיה השונים הם מטופלים שפנו לנותן שירות רפואי, במטרה לקבל ממנו טיפול רפואי, ייעוץ או תרופה שנועדה לטפל בבעיה רפואית שהם סובלים ממנה. הטיפול יכול להיות תרופתי, ייעוץ רפואי או ניתוח, קרי התערבות כירורגית.
בכל אחד מהמקרים, התוצאה המקווה היא שיפור במצבו הרפואי של המטופל, או לכל הפחות אי הרעה במצבו. אולם למרבה הצער, עקב אי הקפדה על הסטנדרטים המקצועיים כנדרש בתחומי הרפואה השונים, מחדלים רפואיים מתרחשים לפרקים בשלבי הטיפול השונים, עד כדי גרימת נזקים צמיתים למטופל ואף מוות.
במצב כזה רשאים המטופל או קרובי משפחתו להגיש תביעת רשלנות רפואית באמצעות עורך דין המתמחה בתיקים מסוג זה. זאת על מנת לקבל פיצוי כספי הולם שייקל ולו במעט על נפגעי הרשלנות.
מי רשאי להגיש תביעת רשלנות רפואית?
כל אדם שנפגע כתוצאה מטיפול רפואי או אבחון רפואי לקוי, רשאי לפנות לשירותיו הטובים של עורך דין רשלנות רפואית ולהסתייע בו להגשת תביעת רשלנות. ואולם אם הנפגע הוא קטין ואיננו יכול להגיש התביעה בעצמו, או לחילופין אם הנפגע הוא קשיש או נכה שלא מסוגל לבצע את כל הנדרש במטרה להשלים את הגשת התביעה, יכול מי מבני המשפחה או מי שנבחר על ידי הנפגע לצורך העניין, להגיש בשמו את התביעה.
באילו תרחישים נהוג להגיש תביעת רשלנות רפואית?
מגוון הבעיות והעוולות אשר בגינן מוגשות כיום תביעות רשלנות רפואית הוא נרחב. יתרה מכך – הוא נמצא בתהליך מתמיד של שינוי וגידול.
להלן מספר דוגמאות למקרי רשלנות רפואית מסוגים שונים, שבהם נהוג להגיש תביעת רשלנות רפואית:
- רשלנות רפואית בניתוחים
- רשלנות רפואית באבחון מחלות
- רשלנות רפואית בהיריון
- רשלנות רפואית בלידה
- רשלנות רפואית בטיפולים קוסמטיים
- רשלנות רפואית בברית מילה
- רשלנות רפואית בטיפול
- רשלנות רפואית אצל רופא עור
- רשלנות רפואית בצילום רנטגן
- רשלנות רפואית במעקב אחר מחלות
- רשלנות רפואית שגרמה למוות
- רשלנות רפואית כתוצאה מאבחון רפואי שגוי
- רשלנות רפואית בניתוחי גב
- רשלנות רפואית באי אבחון כליה בודדת אגנית במהלך ההריון
- רשלנות רפואית של רופא אנדוקרינולוג
- רשלנות רפואית אי אבחון אוטם שריר הלב
- רשלנות רפואית באי גילוי מום בעין העובר
- אובדן סיכויי החלמה בעקבות אבחון מאוחר
- רשלנות רפואית בשל אי אבחון גפיים קצרות בבדיקת אולטרסאונד
- רשלנות רפואית בטיפול נפשי
- רשלנות רפואית בניתוח לסרטן כליות
- רשלנות רפואית בניתוח לסרטן שלפוחית השתן
- רשלנות רפואית בניתוח לסרטן הלבלב
- רשלנות רפואית בניתוח לסרטן הכבד
- רשלנות רפואית בניתוח לסרטן הוושט
- רשלנות רפואית בניתוח עפעפיים
- רשלנות רפואית בניתוח לייזר להסרת משקפיים
- רשלנות רפואית בניתוח להשתלת ריאות
- רשלנות רפואית בניתוח להסרת שקדים
- רשלנות רפואית בניתוח להסרת קעקוע
- רשלנות רפואית במחלת טיי זקס
- רשלנות רפואית מחלת קרוהן
- רשלנות רפואית מחלת קוליטיס
- רשלנות רפואית מחלת צהבת
- רשלנות רפואית בניתוח לסרטן העור
מתי קיימת עילה להגשת תביעת רשלנות רפואית?
אם הנזק שנגרם הוא משמעותי ובר הוכחה, כי אז מתקיימת עילה לתביעה כנגד נותן השירות הרפואי או הטיפול הרפואי השגוי, בגין רשלנות רפואית. למען הסר ספק – העדר תועלת איננו בהכרח רשלנות רפואית ולא יוכל לשמש עילה לתביעה כספית כנגד נותן השירות. אם התחייב נותן השירות או הטיפול לתוצאות ואלה לא הגיעו, עילת התביעה יכולה להיות הפרת חוזה או הפרת הסכם, אבל לא רשלנות רפואית.
מהו פרק הזמן שבו ניתן להגיש תביעת רשלנות רפואית?
תביעת רשלנות רפואית אפשר להגיש עד שבע שנים ממועד ההתרחשות של האירוע שהוגדר כמקרה רשלנות רפואית. גם כשמדובר בקטינים שנפגעו כתוצאה מרשלנות רפואית, חלון הזמן המוקצה כיום, להגשת תביעת רשלנות רפואית הוא עד 7 שנים.
כך או כך, חשוב להתייעץ עם עורך דין המתמחה בתביעות רשלנות רפואית לפני שמקבלים החלטות. זאת, כדי לבחון בפרוטרוט את העובדות ואפשרויות הפעולה, וכן לזרז את הטיפול בתביעה במידה ותוגש.
מהם השלבים בדרך לתביעת רשלנות רפואית
הגשת תביעה בגין רשלנות רפואית מתחלקת ל – 3 שלבים:
- איסוף החומר הרפואי
- פנייה לרופא/ים מומחים לקבלת חוות דעת
- הגשת התביעה בפועל
הגשת התביעה וההכנות אליה כרוכות בעלויות, שיש לקחת אותן בחשבון בתביעת הפיצויים.
מעוניינים להגיש תביעת רשלנות רפואית ולקבל פיצוי הולם? פנו לייעוץ משפטי בהקדם
אם אתם סבורים שנפלתם קורבן לרשלנות רפואית, דעו שאינכם חייבים לשאת בהשלכות לבד. עורך דין רשלנות רפואית ישמח לבחון עבורכם את נסיבות המקרה על מנת להעריך את הסיכויים להשגת פיצויים בגין הפגיעה בבריאותכם ועוגמת הנפש שחוויתם, במסגרת הגשת תביעת רשלנות רפואית.