4 טעויות נפוצות שעושים בצוואות

עריכת צוואה אינה עניין של מה בכך. מדובר בהליך משפטי מורכב שמצריך היכרות עם הכללים הקבועים בחוק. רצף טעויות מצערות שאירעו לאחרונה בהקשר זה, הובילו אותנו לכתוב את המדריך הנוכחי שיעלה את המודעות לנושא. הישארו אתנו ותגלו מהן 4 הטעויות הנפוצות שראוי להימנע מהן, כדי שהצוואה תיחשב לתקפה מבחינת החוק.

 

ניסוח מעורפל

לצוואה יש מטרה ברורה – לקבוע מי מהיורשים יוכלו לקבל את הרכוש של הנפטר. לכן, זו צריכה להיכתב בבהירות מלאה, כדי שיהיה ניתן להבין בקלות מי צפוי לקבל מה. אחת הטעויות הנפוצות ביותר שמתרחשות בעת כתיבת צוואה נוגעת לניסוח מעורפל או להיעדר פירוט של כותב הצוואה בנושאים הבאים:

  • פרטיו האישיים
  • סוג הרכוש שהוא מעביר
  • פרטי היורשים

צוואה מעורפלת שתיכתב באי בהירות צפויה להוביל לפסילתה. כך שבעצם, רצונו של המצווה לא יכול לצאת לפועל. מדובר בטעות שניתן להימנע ממנה בקלות (הטיפ שנוגע לעניין זה יוצג בהרחבה בפסקה הבאה).

ניסוח לא ברור

כתיבת הצוואה באופן עצמאי – ללא ליווי מקצועי

טעות נוספת שבאה לידי ביטוי לא פעם, נוגעת לכתיבת הצוואה באופן עצמאי, ללא ליווי מצד גורם מקצועי כמו עורך דין צוואות וירושות  שמכיר את התחום באופן מעמיק. מצב שכזה עשוי להוביל לכתיבת צוואה שתימצא כלא תקינה מסיבות שונות. לכן, מומלץ להסתייע בשירותיו של עורך דין שילווה את ההליך לאורך כל הדרך ויבדוק שהצוואה תקינה לחלוטין.

 

אי צירוף מסמכים

מי שבוחר לכתוב את הצוואה שלו באופן עצמאי, עשוי לגלות שזו תתגלה כלא תקינה, מכיוון שלא צורפו אליה מסמכים חיוניים. מדובר במרבית המקרים בחוות דעת רפואיות שנכתבו על ידי רופאים שמכירים את המצווה מקרוב. במקרים שכאלה, בית המשפט צפוי להחליט שהמצווה לא היה כשיר מבחינה משפטית בעת כתיבת הצוואה ולפסול אותה.

שכן, יהיה צורך בהצגת הוכחות שיראו שכותב הצוואה היה צלול בזמן שהוא כתב אותה. נזכיר שטעות נפוצה זו יכולה להימנע בקלות, תוך הסתייעות מצד עורך דין שבקיא בדיני צוואות. שכן, זה יתשאל את המצווה טרם כתיבת הצוואה ויבדוק שהוא צלול בדעתו במועד הפגישה עמו.

 

כתיבת תנאים בלתי סברים לקיום הצוואה

כותב הצוואה יכול לקבוע לפי דעתו האישית את התנאים לצוואה, בהתאם לשיקול דעתו (כל עוד הדברים שנכתבו נתפסים כהגיוניים וסבירים). בית המשפט עשוי להורות על ביטול של תנאים מסוימים במידה ואלה יתגלו כלא סבירים. כלומר, קשה מאוד לאכוף אותם או ליישם אותם. טעות זו עשויה לפגוע ברצונו של המצווה, כך שראוי להימנע ממנה ככל הניתן.

 

מילים אחרונות לסיום

אלה היו 4 הטעויות הנפוצות ביותר שקורות לא פעם בעת עריכת צוואות. בשלב זה אתם מכירים בהן מקרוב, כך שנותר לכם רק ליצור קשר עם עורך דין שבקיא בתחום. שכן, זה יאפשר למצווה לכתוב צוואה תקינה במינימום מאמץ.

ללא הדרכה מקצועית

רוצה לחזור לחלק מסוים בעמוד?
רָצוֹן

מידע נוסף סביב הנושא